Spotify i mobilen utan kostnad – slipp månadskostnaden


spotify-logo

Spotify planerar att släppa en variant av sin populära musiktjänst för gratis uppspelning i telefonen. Givetvis innebär det att lyssnarna får ta del av reklam mellan låtarna, men med tanke på att det är gratis så är det säkert något som är såväl efterlängtat som lätt att acceptera.

Det har varit svårt att nå lönsamhet för Spotify ända sen lanseringen 2006 men har trots bitvis hård kritik för sina dåliga utbetalningar till artisterna kunnat växa enormt. Den främsta betalningsmodellen är en månadsprenumeration som kostar antingen 49 kr eller 99 kr beroende på hur bra ljudkvalitet man önskar och om det ska vara möjligt att spela i mobiltelefonen.

Den 3 december skickade Spotify ut inbjudningar om ett hemligt event den 11 december – ett event vars innehåll inte har varit känt förrän nu. Hur man lyckades få med musikbolagen på att erbjuda gratis musik även i mobila enheter (dock som nämnt med reklam) är inte känt då storbolagen hellre ser att Spotify går ut hårdare med sin prenumerationstjänst som har en fast månadskostnad.

Vad tror ni – kan det här bli årets största händelse för musikälskare?