Nexus TV kan bli nästa storsatsning för hemmen

google-logo

Nexus TV kan bli nästa stora lansering av Google för hushållen. Efter populära Chromecast och Nexus Q tror man att det blir en så kallad ”set top box” som står på menyn – en box som ansluts till tv-apparaten för att kunna strömma och visa material via internet.

Förutom att ha stöd för tjänster som Hulu och Netflix, vilket borde vara standard idag, ska det även gå att spela videospel i en begränsad utsträckning. All information om Nexus TV är högst osäker idag, så det kan ske förändringar som rapporteras först senare.

Vidare kan nämnas att prissättningen ska vara aggressiv för att snabbt nå ut till så många som möjligt på marknaden. Med tanke på att konkurrenter som Logitech, Sony och Vizio redan har testat Android-enheter i samma kategori och misslyckats så kan Googles försök bli riktigt intressant.

Via The Information

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.