Adobe Flash fungerar med Android 4.4 – så enkelt är det

android-logo

Flash blir en allt mindre viktigt på internet då mycket idag handlar om att använda HTML5 som en ersättande komponent. Det är smidigare, mer praktiskt och lägger mindre vikt på datorernas hårdvara då man kan utnyttja befintliga resurser på ett mycket bättre sätt. Dock har Flash inte spelat ut sin rätt riktigt än då väldigt många sajter fortfarande använder tekniken.

Det gör det högaktuellt för en del Android-användare att få Flash-stöd i sina telefoner och surfplattor med Android 4.4 ”KitKat” – något som är möjligt tack vare utvecklaren surviveland. Anledningen till att Flash inte fungerar i Android 4.4 är att ett antal API:er saknas som Adobe ville ha med i Flash, API:er som enligt surviveland inte behövs.

Därför har hen tagit fram en hackad version av Adobe Flash som kan användas som tillägg i exempelvis webbläsaren Dolphin. Den som vill testa att installera mjukvaran kan göra så med hjälp av den här guiden på xdadevelopers. Tänk på att det här är en inofficiell version som inte har stöd hos Adobe – så tänk på att det följer säkerhetsrisker om man installerar den.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.