Google Takeout uppdateras – ladda ned allt från Gmail & Calendar

google-gmail-logo

Google Takeout har uppdaterats med stöd för nedladdning av data från tjänsterna Gmail och Calendar. Det betyder att man nu äntligen kan lagra en lokal kopia av allt som finns på de två tjänsterna och redan idag är det möjligt att logga in och ta del av möjligheten.


En av föredelarna med det nya stödet är att man enklare än någonsin kan spara ner allt som behövs och lämna Google helt. Speciellt gällande Gmail då man får allt i MBOX-formatet som sedan kan importeras varhelst det finns stöd för detta – exempelvis Microsoft Outlook hanterar MBOX idag.

Efter nyheten dök upp har det spekulerats i att Google vill lämna alla användarna av Gmail och Calendar åt sina öden genom att stänga ned tjänsterna i framtiden – och därför nu ger möjligheten att ladda ned all den privata informationen. Att det skulle ske likt Reader är dock inte troligt.

Som webbsajten Android and Me så snyggt skriver så lär Apple släppa IOS som öppen källkod innan det händer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.