Google Play Music – nu med stöd för extern lagring

google-play-music-logo

Google Play Music för Android har uppdateras så att användarna kan spela upp musik från SD-kort. Då Google anser att extern lagring inte ska behöva användas och samtidigt inte erbjuder det i sina Nexus-enheter så kommer nyheten som en överraskning – om än en mycket glädjande sådan.


Den som använder Play Music för att spela upp musikfiler från telefonen eller surfplattan kan nu be applikationen att lagra alla filer på ett externt minneskort. Detta frigör utrymme på enheten och gör förhoppningsvis livet betydligt enklare för de som har många musikfiler eller tunga spel som kräver stor plats.

Det har även lagts till en ny meny för att dela material med andra. Det är en standardfunktion i de flesta av Googles egna applikationer, så har man använt någon av dessa sen tidigare lär det inte medföra några inlärningsproblem precis. Snabbt, enkelt och avskalat är nyckelorden.

Har du inte fått den nya versionen av Play Music kan du gå till Play Store och uppdatera redan idag. Skriv gärna en kommentar och berätta vad du tycker om de nya funktionerna – hur väl fungerar de för dig och dina behov?

Via androidandme.com

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.