Android 12 släppt till Galaxy S10 & Galaxy S20 FE

Rullar ut i Tyskland och Schweiz

samsung galaxy s20 fe

Samsung har släppt One UI 4 med Android 12 till Galaxy S10-serien och Galaxy S20 FE. Uppdateringen installeras så kallt OTA vilket betyder att den laddas ner direkt via mobiltelefonen och utan att påverka alla dina filer eller inställningar.

Utrullningen sker just nu på ett begränsat antal marknader och först ut är användarna i Tyskland och Schweiz. Om Samsung märker att utrullningen går bra så kommer uppdateringen att öppnas för fler marknader, inklusive Sverige.

Läs mer: Mobiltelefoner från Samsung som får Android 12 – här är hela listan

Senaste säkerhetsfixarna för Android

Modellerna som omfattas av uppdateringen med One UI 4 och Android 12 är Galaxy S10, Galaxy S10+ samt Galaxy S10e, samt alla varianter av Galaxy S20 FE.

När du kollar efter nya uppdateringar i din mobiltelefon så är det version ”G97xFXXUEGULB” du ska hålla utkik efter med en Galaxy S10. Har du en Galaxy S20 FE är det ”G781BXXU4DUL9” som gäller.

Uppdateringen inkluderar alla stora nyheter som finns i Android 12 och One UI 4, samt de senaste säkerhetsfixarna till Android från Google.

Läs mer: iPhone 12 presterar sämre med 4G och 5G än många Android-telefoner

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.