Amazon Kindle: Bugg gör att skärmen är blank (lösningen)

amazon kindle blank ui bugg jan2023

En allvarlig bugg ställer till det för användare av läsplattorna i Kindle-serien. Buggen introducerades med den stora uppdateringen som släpptes förra året med ett helt omarbetat gränssnitt – och om den drabbar just din Kindle så blir läsplattan helt obrukbar.

Buggen gör nämligen så att skärmen blir helt blank. Och vi menar verkligen helt blank, undantagsvis för en översta rad som i bästa fall visar klockan, din wifi-anslutning samt hur mycket batteriladdning som läsplattan har. Utöver det syns inget mer.

Lästips: Här är nya Amazon Kindle (2022)

Det finns inga indikationer på vad som kan trigga buggen. Allt vi vet är att den existerar, att användare världen över är drabbade och att Amazon har erkänt att den existerar. Det pågår just nu ett arbete med att hitta problemet och lösa den med en buggfix.

Drabbar nya gränssnittet – inte gamla

Tänk på att alla läsplattor i Kindle-serien som har det nya gränssnittet kan drabbas. Buggen kan visa sig på både gamla och helt nya läsplattor i samma stund som den lyfts ur lådan. Att starta om plattan fungerar inte. Inte heller att fabriksåterställa den.

Det finns däremot ett annat knep som hjälper dig att få igång plattan igen. Här är den officiella lösningen som du kan använda temporärt tills Amazon har fixat problemet permanent:

  1. Gå till Amazons webbsajt för att administrera dina Kindle-enheter
  2. Välj Devices
  3. Välj enheten som krånglar
  4. Klicka på “Deregister”
  5. Starta om din Kindle-enhet genom att hålla nere på/av-knappen i 40 sekunder

När läsplattan har startat om så kan du lägga till ditt konto igen och synkronisera dina böcker så att de visas igen.

Du förlorar inget material genom den här processen. Allt du har köpt är sparat på ditt Amazon-konto.

Lästips: Amazon lovar nya funktioner till Kindle Scribe

I skrivande stund finns ingen tidsplan för när uppdateringen från Amazon släpps. Räkna med att det går hyggligt snabbt dock och du har så klart den temporära lösning tills vidare.

Via Reddit

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.