Alla nya iOS-appar måste ha stöd för iPhone X

apple-iphone-x-front

Apple kräver att alla nya applikationer till iOS måste ha stöd för iPhone X. Det betyder troligtvis att det Cupertino-baserade företaget är redo att satsa mycket större på skärmflärpen till iPhone X som alla älskar att hata.

Det är klart att iPhone X inte säljer så bra som Apple hade hoppats på. Telefonen har drivit ett enormt intresse på mobilmarknaden genom att inspirera Android-tillverkare till att implementera liknande tekniker i sina egna telefoner.

Här pratar vi om kantlös skärmdesign, frontkamera med djupavläsning med infrarött ljus – och en liten flärp på toppen av skärmen med skärm på sidorna. Tekniker som Apple tar extremt bra betalt för då grundvarianten av iPhone X idag kostar mer än 10 000 kronor.

När Apple visar upp nya generationens iPhone-telefoner tror vi att det inte bara är iPhone X som får denna skärmflärp, utan även iPhone 9 och iPhone 9 Plus. Anledningen? Det här meddelandet från Apple till utvecklarna:

iOS 11 has brought innovative features and the redesigned App Store to hundreds of millions of customers around the world. Your apps can deliver more intelligent, unified, and immersive experiences with Core ML, ARKit, new camera APIs, new SiriKit domains, Apple Music integration, drag and drop for iPad, and more.

Starting April 2018, all new iOS apps submitted to the App Store must be built with the iOS 11 SDK, included in Xcode 9 or later. All new apps for iPhone, including universal apps, must support the Super Retina display of the iPhone X.

Alla nya applikationer som släpps efter den 1 april 2018 måste ha fullt stöd för retinaskärmen som används med iPhone X.

Det pekar på att Apple antingen tänker släppa en uppgraderad variant av iPhone X med ett lägre pris än befintliga modellen, eller att iPhone 9 och iPhone 9 Plus får samma skärmteknik.

Något som däremot talar emot är att regeln bara gäller nya applikationer och inte befintliga.Apple kommer alltså inte att börja rensa App Store på gamla applikationer bara för att de inte vill erbjuda stöd för iPhone X.

Räkna däremot med att stödet krävs i framtiden och att Apple bara vill ge befintliga utvecklare en chans att anpassa sig redan nu.

Och det är bara positivt för användarna. Det tvingar utvecklarna att hålla sig i teknikens framkant och du riskerar inte att ladda ner applikationer i framtiden till din iPhone X där stöd saknas. Det borde inte finnas något hinder för utvecklare att anpassa sig redan idag, eller vad tycker du?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.