Asus ROG Gladius II Origin – gamingmus med extrem hållbarhet

asus-rog-gladius-ii-origin

Asus har presenterat nya gamingmusen ROG Gladius II Origin med supersnabb optisk sensor och inbyggd belysning.

Datormusen är en del av Asus entusiastserie Republic of Gamers och ståtar med extrem livslängd. De mekaniska brytarna som sitter under musens knappar håller för 50 miljoner tryck, och tack vare en extra uppsättning bytbara brytare ska gamingmusen hålla för extrema 100 miljoner istället.

De extra brytarna har ett annat motstånd vid nedslag, vilket betyder att du kan välja precis hur du vill ha det, knapp för knapp. Föredrar du snabbare brytare som reagerar kvickare eller lite trögare som kräver mer kraft?

Med de extra brytarna hinner du sannolikt slita ut undersidan på gamingmusen innan brytarna är helt slut. Och skulle du på något magiskt vis lyckas ta sönder en brytare går nya att beställa från Asus.Undersidan av ROG Gladius II Origin ståtar med en optisk sensor kapabel till avläsning med 12 000 DPI. Känsligheten kan justeras med den medföljande mjukvaran samt via en dedikerad DPI-knapp på gamingmusens ovansida, precis invid skrollhjulet.

Själva designen använder en blandning av plast- och gummimaterial. Formen är anpassad för flera typer av grepp, så oavsett om du använder hela handen eller bara fingerspetsarna när du spelar ska gamingmusen ge optimalt grepp.

En av de stora säljpunkterna med Asus ROG-serie är den inbyggda belysningen som kan styras via medföljande mjukvara. ROG Gladius II Origin använder sig av Aura Sync RGB med tre belysningszoner och styrning tillsammans med andra Asus-produkter som använder Aura Sync.

Två USB-kablar medföljer där ena har en flätad design och den andra är av gummi. Asus ROG Gladius II Origin fungerar inte trådlöst även om USB-kablarna går att ta av; det handlar istället om en bekvämlighet i att lättare kunna transportera musen och välja kabeldesign efter behov.

Asus ROG Gladius II Origin kostar i skrivande stund från cirka 900 kronor. Skillnaden i pris mellan butikerna som säljer gamingmusen sträcker sig inte mer än någon hundralapp, men du kan spara lite pengar genom att prisjämföra innan du köper med Prisjakt.

asus-rog-gladius-ii-origin-sideSpecifikationer för Asus ROG Gladius II Origin

Egenskaper
Sensor Optisk
Sensorupplösning 12 000 DPI
Antal knappar 6 st
Scrollhjul Ja
Programmerbar Ja
Anslutning
Anslutning USB, microUSB
Trådlös Nej
Kabellängd 1 st på 2m
1 st på 1m
Antal kablar 2 st
Övrigt
Färg Svart
Belysning RGB, Aura Sync
Ambidextriös Nej, för högerhänta
Justerbar vikt Nej
Medföljande tillbehör Extra kabel, fodral, klistermärke
Storlek och vikt
Mått L 126 x B 67 x H 45 mm
Vikt 110g utan kabel
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.