Android Oreo är redo för Huawei Watch 2 – snart i din smartklocka

Huawei Watch 2

Om du använder smartklockan Huawei Watch 2 har du snart en ny uppdatering att installera – och det är ingen mindre än Android Oreo som är på gång.

Uppdateringen har bland annat de senaste säkerhetsuppdateringarna från Google och ett antal mindre optimeringar. Till skillnad från Android Oreo till mobiltelefonerna så har Wear-varianten betydligt färre nyheter.

De första smarta klockorna fick sin uppdatering redan under december 2017. Listan med enheter som får Oreo blir allt större, men antalet växer långsamt och utrullningen är segare än sirap.

Google har bekräftat att inte bara Huawei Watch 2 utan även sex andra smartklockor får Android Oreo inom en snar framtid.

* Casio Pro TREK Smart WSD-F20
* Casio WSD-F10 Smart Outdoor Watch
* Huawei Watch 2
* Ticwatch S
* Ticwatch E
* Polar M600
* ZTE Quartz.

Exakt när du får din uppdatering om du har en av modellerna i listan är oklart. Men inom en snar framtid är åtminstone rimligt eftersom Google säger sig vara redo med uppdateringarna åtminstone från sin sida.

Google avaktiverar Android Pay för Wear-användarna

Och när Android Oreo landar i din smartklocka kommer nya versionen med en liten brasklapp. Den tar nämligen bort stödet för Android Pay.

Android Pay är egentligen bara tänkt att fungera i USA och UK. Därför ser Google till att avaktivera betalningsmetoden i smartklockorna på alla andra marknader. Med Huawei Watch 2 har du istället tillverkarens egna Huawei Pay att luta dig på.

Det pratas även om att Huawei kan presentera efterföljaren till Huawei Watch 2 under Mobile World Congress i februari. Vi håller tummarna – för det är hög tid med en ny modell.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.