1 miljon nerladdningar av LibreOffice 6.0

libreoffice logo

LibreOffice är ett utmärkt alternativ till Microsoft Office – och med version 6.0 tog LibreOffice ett stort steg närmare att vara den kompletta lösning som helt kan ersätta Office-paktetet.

Den senaste versionen släpptes den 31 januari med stora förbättringar till alla programmen som medföljer LibreOffice. Du kan läsa mer om alla nyheter i LibreOffice 6.0 är släppt – gratis alternativ till Microsoft Office – här är alla nyheterna.

Och vi är inte ensamma om att uppmärksamma LibreOffice 6.0. Enligt utvecklaren har nya versionen laddats ner fler än 1 miljon gånger sen lanseringen. En imponerande siffra för bara två veckors tillgänlighet.

Statistik om LibreOffice 6.0

The Document Foundation som utvecklar LibreOffice har också släppt siffror kring antalet besökare till deras webbsajt, hur många som läst blogginlägget om LibreOffice 6.0 och antalet tittare av lanseringsvideon. Här är dessa siffror och några fler.

  • 661 539 besökare på den officiella webbsajten
  • 252 495 besökare på blogginlägget om lanseringen
  • 3 500 donationer sen lanseringen
  • 80 516 tittar på lanseringsvideon
  • 217 +1s på Google+ presentationen av v6.0
  • 87 358 läste Twitter-inlägget om lanseringen av v6.0
  • 32 578 läste Facebook-inlägget om lanseringen

The Document Foundation och utvecklingen av LibreOffice hänger på donationer från andra. Fördelen med LibreOffice är att utvecklarna kan fokusera på att släppa de bästa möjliga funktionerna istället för att fokusera på företagsmål och sådant som ska sälja bättre.

Därför är det positivt att se att många donerat pengar för att hjälpa organisationen bakom programsviten.

Vill du själv prova LibreOffice och se om programsviten är något för dig? Du hittar installationsfilerna för de flesta moderna operativsystemen på den officiella webbsajten.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.