Snart har Xbox One S och Xbox One X stöd för 1440p

microsoft-xbox-one-x-staende
Xbox One X

Microsoft uppdaterar spelkonsolerna Xbox One S och Xbox One X med stöd för skärmar i 1440p.


  • Släpps först till beta-testare
  • Bättre bildkvalitet med supersampling på Xbox One X
  • Microsoft bekräftar på Twitter

Användare som är med i ”early preview ring” och som beta-testar Microsofts uppdateringar innan de släpps brett kommer snart få det initiala stödet. Efter en kort tids test släpps stödet sedan till alla Xbox-användare.

Det är i skrivande stund oklart om Xbox One S faktiskt kan köra spel i 1440p. Mer troligt är att spelkonsolen är låst till maximalt 1080p som tidigare i spel, men istället kan köra video i den högre upplösningen.

Xbox One X däremot är kapabelt att pressa ut högupplöst 4K i såväl spel som film. Och därmed har fullt stöd för visning i 1440p.


En fördel med stödet är att supersampling med Xbox One X ger rätt upplösning på skärmar som körs i 2 560 x 1 440 pixlar. Utan stödet tvingas dessa skärmar ner till 1 920 x 1 080 pixlar vilket är under standardupplösningen, och därmed ger sämre bildkvalitet än de borde.

Frågan är nu – hur många kommer egentligen att köra sin Xbox-konsol på en skärm i 1440p? Vanliga TV-apparater använder antingen 1080p eller 2160p. Är stödet något du kommer använda? Skriv en kommentar och berätta!