Snart har Xbox One S och Xbox One X stöd för 1440p

microsoft-xbox-one-x-staende
Xbox One X

Microsoft uppdaterar spelkonsolerna Xbox One S och Xbox One X med stöd för skärmar i 1440p.

  • Släpps först till beta-testare
  • Bättre bildkvalitet med supersampling på Xbox One X
  • Microsoft bekräftar på Twitter

Användare som är med i ”early preview ring” och som beta-testar Microsofts uppdateringar innan de släpps brett kommer snart få det initiala stödet. Efter en kort tids test släpps stödet sedan till alla Xbox-användare.

Det är i skrivande stund oklart om Xbox One S faktiskt kan köra spel i 1440p. Mer troligt är att spelkonsolen är låst till maximalt 1080p som tidigare i spel, men istället kan köra video i den högre upplösningen.

Xbox One X däremot är kapabelt att pressa ut högupplöst 4K i såväl spel som film. Och därmed har fullt stöd för visning i 1440p.

En fördel med stödet är att supersampling med Xbox One X ger rätt upplösning på skärmar som körs i 2 560 x 1 440 pixlar. Utan stödet tvingas dessa skärmar ner till 1 920 x 1 080 pixlar vilket är under standardupplösningen, och därmed ger sämre bildkvalitet än de borde.

Frågan är nu – hur många kommer egentligen att köra sin Xbox-konsol på en skärm i 1440p? Vanliga TV-apparater använder antingen 1080p eller 2160p. Är stödet något du kommer använda? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.