Alan Wake Remastered släpps till Nintendo Switch (hösten 2022)

Alan Wake

Alan Wake Remastered kommer att släppas på Nintendo Switch. Det säger finska spelstudion Remedy Entertainment i ett uttalande under torsdagen.

Remastered-versionen släpptes till PC (via Epic Games Store), Xbox och Playstation tidigare under förra året. Under hösten 2022 kommer spelet även till Nintendo Switch-serien.


Uppdatering 2022-10-20: Nu finns Alan Wake Remastered till Nintendo Switch

Trailern till Alan Wake Remastered för Playstation-serien.

Spelet är inte ett så kallad portning där spelstudion har tagit en annan version och skruvat om på insidan för att fungera på Switchen. Istället är koden anpassad specifikt för Switch-serien för att flyta så bra som möjligt på den mer begränsade hårdvaran.

Det är en välkommen nyhet då Remedy Entertainments tidigare släppa Control var en portning på Switch-serien, vilket också märktes prestandamässigt.

I skrivande stund vet vi inte hur den grafiska kvaliteten kommer att skilja sig från PC, Xbox och Playstation. Men vi räknar med att den blir något nerskruvad då Switch-serien inte har lika kraftfull hårdvara som konkurrenterna.

Alan Wake 2 släpps under 2023

Everything [with Alan Wake 2’s development] is going really well. A great deal of the game is playable, [and] we are iterating it. But we’ve been talking for the past couple of months and we’ve come to a decision that we will not be showing anything big this summer.

Remedy Entertainment har även avslöjat att lanseringen av Alan Wake 2 flyttas från december i år till någon gång under 2023.

Spelet kommer endast att släppas på PC, Xbox Series X/S och Playstation 5. Om du har en äldre Xbox / Playstation eller en Switch så faller du alltså helt i kylan.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.