Elon Musk pausar köpet av Twitter

Twitter
Foto: Chris J. Davis, Unsplash

Elon Musk avvaktar med sitt köp av Twitter. Anledningen är nya uppgifter om att fem procent av alla konton på det sociala nätverket är så kallade botar. Automatiserade konton som inte används av riktiga människor.

Enligt en rapport så hade Twitter hela 229 miljoner användare under årets första kvartal. En ökning från 199 miljoner vid samma period förra året, eller en skillnad på cirka 15 procent.

Många av användare är så kallade ”bots” och Elon Musk har tidigare sagt att en av hans målsättningar är att göra sig av med dem (exakt hur det ska gå till är inte fastställt).

Som ett direkt svar på nyheten om att många konton är spam-bots så har Elon Musik meddelat att han pausar köpet av Twitter. Nu är frågan huruvida Musk överhuvudtaget planerade att lägga ut de 44 miljarder USD som köpet skulle gå på.

Efter nyheten om att köpet pausas så tappade Twitters aktievärde under fredagen. Det ska dock sägas att Twitters aktievärdet har varit nedåtgående sedan den 5 maj. Du kan följa aktiens utveckling hos Avanza här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.