Aktivitetsarmband från Google på gång – saknar helt skärm

google aktivitetsarmband 2020 uspto 1

Google är på gång att släppa ett aktivitetsarmband. Åtminstone om vi ska tro en registrering hos amerikanska myndigheten USPTO. Det handlar om en modell utan skärm och ett tunt armband.

  • Ingen skärm – allt synkroniseras via bluetooth till mobilapp
  • Smalt armband, pulsmätare…och mer vet vi inte
  • Kan använda teknik från Fitbit
  • Lästips: Google vill köpa Fitbit

Ett nytt aktivitetsarmband från Google kan vara på gång. Detta enligt en ny registrering hos USPTO, den amerikanska motsvarigheten till Patent- och registreringsverket.

Det finns bara ytterst få detaljer om det nya aktivitetsarmbandet. Vi vet att det saknar skärm, har pulsmätare och använder bluetooth. De bilder som släppts via USPTO indikerar att modellen använder ett smalt armband.

Och det är allt vi känner till i skrivande stund. Det är tydligt att Google inte tänker sitta på händerna efter köpet av Fitbit, utan här får vi nästan garanterat se en snabb implementation av Fitbit-teknik under Googles egna varumärke.

Eftersom det saknas en skärm så måste användaren kolla på sin mobiltelefon för att se all data som registreras. Exempelvis puls, antal steg, sömnmätning, stressnivåer och antal trappor; så klart beroende på vad aktivitetsarmbandet klarar.

Lästips: Fitbit Sense – ny smartklocka med smartare hälsofunktioner & stressmätning

Det är praktiskt med skärm för att se inkommande samtal, meddelanden och all träningsinformation. Men för den som inte behöver en skärm och kanske nöjer sig med vibrationer som indikerar exempelvis samtal så kan det här vara en spännande produkt. Inte minst om batteritiden är flera veckor eller månader.

Med lite tur är det här ett aktivitetsarmband som kan lagra en stor mängd data som sedan kan samlas för en tydlig summering i Google Fitness.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.