AirPods-serien kan få USB-C till laddningsetuiet

AirPods Pro
Foto: David Levêque

Slutet är nära för Lightning-kontakten efter EU:s beslut att alla små- och medelstora elektronikprylar måste använda USB-C från hösten 2024.

Därför är det kanske inte konstigt att det börjar ryktas om förändringar i Apples produktuppsättning som innebär att Lightning-kontakten ersätts av USB-C.

Lästips
Apple blir tydligare om uppdateringarna till AirPods-serien

Mest omtalat är så klart huruvida iPhone-serien får USB-C eller om Apple tänker gå helt trådlöst när iPhone 15-serien släpps.

De senaste uppgifterna handlar dock inte om iPhone-serien, utan om hörlurarna i AirPods-serien. Eller mer specifikt om laddningsetuiern som Ming-Chi Kuo påstår kan få USB-C med nya generationens modeller.

Huruvida det omfattar AirPods Pro 2 återstår att se, men det vore rimligt om Apple ändå är på väg åt det hållet. Ming-Chi Kuo är dock inte fullt lika säker.

Lästips
Är mina AirPods äkta? Så kollar du enkelt

Apple har redan påbörjat processen med att fasa ut Lightning-porten i flera av sina produkter. Bland annat används USB-C istället för Lightning i iPad Pro-serien och till tillbehören i Magic-serien med datormöss, tangentbord och pekplattor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.