Disney Plus chockhöjer priset – och börjar visa reklam

Disney

Inget gott varar för evigt, något du som Disney Plus-prenumerant snart kan bli varse om. Disney meddelar nämligen att priset på Disney Plus chockhöjs med hela 38 procent på flera marknader.

Först ut är den amerikanska marknaden där priset ökar från 7,99 USD per månad till 10,99 USD per månad. Det är den kraftigaste prishöjningen någonsin för Disney Plus enligt webbsajten Macrumors.

Filmtips
Streama Prey – här strömmar du filmen idag

Disney Plus tar betalt OCH visar reklam

En av anledningarna till prishöjningen är att Disney inför en helt ny abonnemangsnivå.

Det nya abonnemanget på Disney Plus kostar 7,99 USD, alltså samma pris som originalabonnemanget tidigare låg på. Den stora nyheten här är att tittarna måste stå ut med reklam då och då om de inte betalar premiumpriset för den dyrare abonnemangsnivån.

Du läste rätt – Disney vill både ta betalt och visa reklam för prenumeranterna.

I skrivande stund vet vi inte när eller om prishöjningarna kommer till svenska prenumeranter. Du kan nog räkna med att priet på Disney Plus går upp även i Sverige inom en överskådlig framtid.

Lästips
IMAX Enhanced på Disney Plus – allt du måste veta

Disney Plus kan snart kosta 120 kronor per månad

Idag kostar Disney Plus antingen 89 kronor per månad eller 890 kronor om du betalar årsvis. Höjer Disney priset med 38 procent även i Sverige så kan priserna istället vara 123 kronor per månad respektive 1 228 kronor med årsbetalning.

Det är fortfarande märkbart billigare än vad Netflix kostar idag om du väljer den dyraste prenumerationsnivån på 179 kronor per månad.

Via Macrumors

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.