AirPods Pro 2 har markant större batterier

AirPods Pro 2
Foto: Apple

En av de stora nyheterna med AirPods Pro 2 är att batteritiden har ökat markant – från fem till sex timmar med bara lurarna.

Bland förbättringarna som kan påverka batteritiden positivt är att hörlurarna använder en ny, energisnål ljudkrets kallad Apple H2.

Större batterikapacitet i AirPods Pro 2

Och även om den garanterat drar sitt strå till stacken så räcker det inte för att öka batteritiden med en timme. Det krävs mer än så – och när man öppnar lurarna fysiskt så visas anledningen till den ökade batteritiden.

Apple har tryckt in ett batteri med större kapacitet i båda lurarna till AirPods Pro 2.

I föregångaren AirPods Pro var storleken på 43,24 mAh medan nya AirPods Pro 2 har den klart större kapaciteten 49,7 mAh. En tydlig skillnad på 15 procent.

Även laddningsetuit har fått en liten ökning i batterikapacitet: från 519 mAh till 523 mAh.

Upp till 30 timmars batteritid med AirPods Pro 2

Tillsammans får du upp till sex timmars batteritid med bara lurarna eller upp till 30 timmar om vi räknar in laddningsetuit (båda med aktiv brusreducering aktiverad).

En intressant nyhet om AirPods Pro 2 är att en bugg varnar för kritiskt låg batterikapacitet. Samma bugg säger också att batteriet måste bytas. Vilket är lite tragikomiskt eftersom 1) det går inte att byta batteriet i AirPods Pro 2 (hela enheten måste ersättas) och 2) modellen har bara funnits en väldigt kort tid på marknaden.

Vi räknar med att Apple har en lösning på problemet inom kort och att en uppdatering skickas ut som fixar buggen i mjukvaran.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.