Acer Swift 7 är världens tunnaste ultrabook – visas på CES 2018

acer-swift-7-2018

Acer Swift 7 är världens tunnaste bärbara dator. Under CES 2018 presenterade tillverkaren sin omarbetade, tunnare ultrabook med en tjocklek på extrema 8,98 millimeter.

Under huven på datorn sitter en sjunde generationens Intel Core i7-processor med tillhörande 8 GB RAM-minne och 256 GB SSD PCIe. Det är förvånande att Acer valde bort de allra senaste Intel-processorerna som bland annat finns i Dell XPS 13.


Skärmen har blivit snäppet större och är nu 14 tum istället för 13.3 tum. Upplösningen har dock stannat i tiden och är fortfarande relativt lågupplösta 1 920 x 1 080 pixlar. Det kan åtminstone delvis uppvägas av att Acer äntligen integrerat 4G/LTE-stöd i Swift 7.

Den stora frågan här är dock vem som faktiskt tänker betala 1 699 USD, eller kring 17 300 kronor inklusive moms för Swift 7.

Skärmen är lågupplöst, processorn förra generationens och prislappen superhög. Vad gör Acer Swift 7 mer intressant än billigare och prestandarikare Dell XPS 13 eller Lenovo Yoga 920? Tjockleken? 4G/LTE? Knappast rättfärdigat priset tycker vi.

Acer Swift 7 släpps till butik under mars månad.

acer-nitro-5-2018

Acer Nitro 5

Samtidigt med Swift 7 passade Acer på att visa uppgraderade gamingdatorn Nitro 5.

Acer Nitro 5 har fått den senaste generationens AMD Ryzen-processorer för bärbara datorer och grafikkretsen AMD Radeon RX560.

Till det följer upp till 32 GB RAM-minne, upp till 512 GB SSD samt en 15.6-tumsskärm i full-HD. Den här modellen är knappast något lättviktare men det finns kraftfullare datorer att välja för de riktiga entusiasterna.

Det som kanske tilltalar mest med Nitro 5 är prislappen. Med ett grundpris på 799 USD, eller cirka 8 200 kronor inklusive moms, är datorn helt klart tilltalande.

Acer Nitro 5 släpps med sin uppgraderade hårdvara under april månad.

acer-spin-3-2018

Acer Spin 3

Slutligen har vi Spin 3 som, förvånansvärt nog, får åttonde generationens Intel Core-processorer. Ett udda drag med tanke på att Swift 7 som nämns ovan inte får det.

Acer Spin 3 hade tidigare en stor 15.6-tumsskärm men får i senaste varianten en mindre sådan på 14 tum. Skärmupplösningen är fortfarande full-HD och skärmen är svängbar för att kunna användas som en stor tablet.

Vi har inte alla specifikationer om Acer Spin 3 än men vi vet åtminstone prislappen.

Grundpriset är 599 USD, eller 6 100 kronor inklusive moms, och lansering sker under februari månad.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.