Nya Nokia 6 släppt – få nyheter men märkbara skillnader

Nokia 6 2018

Nokia 6 släpps i en uppgraderad variant med bättre komponenter. Ett välkommet steg upp från den första modellen och bort från budgetklassen.

Bland de stora nyheterna jämfört med första modellen är 4GB RAM-minne, Snapdragon 630-processor och USB Typ-C. Upp från 3GB RAM, Snapdragon 430 och microUSB som tidigare.

Skillnaden kommer att vara märkbar i prestanda. Det är också positivt att Nokia anpassar sig efter nya generationens laddnings- och datakontakt USB Typ-C. Via den ska batteriet kunna laddas till hälften på bara dryga 30 minuter.

Utöver det ovan nämnda skiljer sig inte gamla och nya varianten åt speciellt mycket.

Designen är i princip identisk med en 5.5-tumsskärm i full-HD. Lagringsutrymmet är 32GB eller 64GB beroende på modell, expanderbart med upp till 128GB via microSD-kort.

Nokia 6 får Android 8.0 under 2018

Operativsystemet som medföljer är Android 7.1.1 med en kommande uppdatering till Android 8.0 ”Oreo” under 2018.

Redan idag går nya Nokia 6 att köpa på den kinesiska marknaden. Cirkapriset är ¥1,499, eller runt 1 900 kronor. Räkna dock med ett något högre pris om modellen når svenska marknaden.

I skrivande stund kostar den gamla varianten av Nokia 6 från cirka 2 200 kronor i Sverige.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.