4 utmärkta appar till Mac OS X – Produktivitet!

person man working office macbook laptop unsplash glenncarstenspeters
Foto: glenncarstenspeters, Unsplash

Jag använder min Macbook Air otroligt mycket, både privat och i arbetet. Främst är det en arbetsstation och som en sådan måste den vara såväl bekväm som effektiv för att jobbet ska bli gjort – och det är fyra mycket kompetenta applikationer som gör grovjobbet. Här är mina fyra bästa appar för Mac OS X.

iawriter

iA Writer

Det finns betydligt mer kompetenta lösningar för att skriva effektivt, men iA Writer är så underbart minimalistisk att jag föredrar den här appen framför alla andra skrivappar. Lägg till synkronisering med IOS så har vi en vinnare (jag använder iA Writer till min Ipad 3). Den som gillar att skriva riktigt fokuserat kommer säkert att uppskatta det unika fokusläget. Page är kanske för dokumenthantering, men iA Writer är för fokuserade skribenter som vill ha ett superenkelt gränssnitt.

Little Snapper (säljs inte mer)

Föregångaren till nyare Ember som är från samma utvecklare. Perfekt för att ta skärmdumpar, lägga till lite text och pilar samt sortera det hela på ett praktiskt sätt. Jag använder Little Snapper främst för att ta skärmdumpar som sedan hamnar på min blogg snarare än i mitt heltidsarbete. Dock skulle jag inte tacka nej om möjligheten fanns att ta appen vidare till jobbet.

pixelmator

Pixelmator

Alla mina bilder, oavsett om det är från Googles bildsök, digitalkameran eller Little Snapper – allt processeras i Pixelmator innan det exporteras vidare ut på blogg eller andra webbsajter. Oftast handlar det bara om klippa, klistra och ändra upplösning på nedladdade bilder då professionell fotobehandling främst görs i Aperture eller Lightroom. Pixelmator är förvånandsvärt effektiv som bildbehandlare men gör sig ändå bäst för mindre arbeten – och den gör det bra!

Sparrow

Trots att utvecklarna bakom fantastiska e-postklienten Sparrow köptes upp av Google så har jag bitit mig fast vid den här applikationen. Airmail är en mer avancerad variant och Postbox har en fantastisk synkroniseringsfunktion – men Sparrow är så enkel, gratis och fungerar perfekt, så varför byta? Det enkla gränssnittet ligger verkligen väl till med Gmail dessutom.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.