ITC stoppar flera Samsung-telefoner i USA

samsung-galaxy-s2-plus

När President Barack Obama gick in och stoppade ITC från att lägga ett importförbud på flera Apple-produkter var det nog många Samsung-frälsta som satte kaffet i vrångstrupen. Nu när ITC istället förbjuder flera telefoner från Samsung så är det nog ingen som tror att Obama gör om samma sak och lägger ett veto – för hur skulle det gynna amerikanska Apple?


Anledningen till de båda importförbuden som utfärdades är patentstriden som rast mellan Apple och Samsung sen 2011, en infekterad kamp som inte ser ut att ha något slut. Det senaste utslaget verkar dock a givit Apple ett litet övertag på den amerikanska sidan av Atlanten och till All Things Digital säger en talesperson för Apple så här:

Med dagens beslut har ITC gjort gemensam sak med domstolar i Japan, Korea, Tyskland, Nederländerna och Kalifornien och valt att ställa sig bakom innovation och avvisa Samsungs flagranta kopierande av Apples produkter.

Det är tråkigt att de båda giganterna måste slåss istället för att tillsammans släpper underbara tekniska prylar som kan ta användarnas upplevelser långt bortom vad som är möjligt idag. Patent har förstört så mycket och kommer att förstöra mycket mer så länge det finns företag som lever för att dra in så mycket kapital som det bara är möjligt till finansiärerna.

Vad tycker ni – ska Obama gå in och lägga ett veto även denna gången?

Via IDG

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.