28 miljoner sålda exemplar av The Witcher 3

The Witcher 3

The Witcher 3 har sålt i fler än 28 miljoner exemplar. Storspelet från ProjektCDRed närmar sig milstolpen på 30 miljoner sålda spel – och det är mycket tack vare serien med samma namn.


The Witcher 3 är ett fenomenalt spel som utmärker sig med en stor spelvärld, underskön grafik och mängder av uppdrag av varierande slag.

Det tredje spelet i serien tar allt som var positivt med de två första, mindre kända spelen och gjorde det bättre. Dessutom med två stora expansioner som ytterligare gav mervärde till huvudspelet.

Bara under 2019 såldes fem miljoner exemplar av spelet. Störst intresse fanns hos PC-spelare, följt av Playstation 4. Här är hela fördelningen:

  • PC: 53%
  • PS4:26%
  • Switch: 11%
  • Xbox One: 10%

The Witcher 3 är ett spel som åldras med värdighet. Trots att spelet är nära fem år gammalt så är grafiken bland de bästa i ett RPG och The Witcher-serien har dragit upp försäljningen rejält.


Att spelet är så populärt har hjälpt spelutvecklaren CD PROJEKT RED att stärka sina finanser. Det bidrar till utvecklingen av kommande Cyberpunk 2077 som kommer i september.

Tillsammans kan de båda storspelen göra 2020 till det bästa året någonsin för CD PROJEKT RED.