Gears 5 är gratis just nu – prova före 12 april

Gears 5 Gears of War 5

Gears 5 lanserades i september förra året till PC och Xbox One. Har du inte skaffat spelet än får du chansen att provspela gratis fram till den 12 april.


Microsoft har meddelat att alla får spela populära Gears 5 helt kostnadsfritt fram till den 12 april i år. Du kan ladda ner spelet från både Steam och Windows Store utan kostnad och köra igång direkt.

Gears 5 tar vid i berättelsen där Gears of War 4 slutade (ja, serien bytte namn från Gears of War till Gears). Du följer karaktären Kait Diaz i hennes strävan efter att förstå vem hon egentligen är och hennes relation till spelets fiende.

Spelet var den största lanseringen någonsin från Microsoft till denna generationens spelkonsoler. Gears 5 har fått lysande betyg av recensenterna och har en fängslande berättelse att följa.

Du vinner på att spela Gears of War-serien före Gears 5

gears of war gears5 series games
En fantastisk spelserie som ger dig många timmars spelnöje.

Tänk bara på att du får störst behållning om du kört de tidigare spelen i serien, även om de bara är löst kopplade till varandra rent storymässigt.


Gears-serien är ett actionbetonat spel som utspelar sig i tredjeperson (du ser karaktärerna snett bakifrån och ovanifrån).

Det skiljer sig stort från kommande Gears Tactics som släpps våren 2020 som ett turordningsbaserat spel i samma värld. Tänk hur XCOM-serien fungerar så får du en känsla av hur Gears Tactics kommer att vara. Gears Tactics utspelar sig 12 år före det första Gears of War-spelet.

Gears 5 finns att ladda ner till PC och Xbox One. Om du redan har Xbox Game Pass kan du ladda ner spelet kostnadsfritt den vägen eftersom spelet ingår i prenumerationen.