Cyberpunk 2077 uppdateras med röstfiler på lanseringsdagen

cyberpunk 2077 2 preart

När Cyberpunk 2077 släpps i september måste du ladda ner och installera en stor uppdatering. Anledningen är att allt röstarbete inte blivit klart i tid och måste läggas till i spelet i efterhand.


Det är COVID-19 och problematiken kring smittspridningen av coronaviruset som gör att allt röstarbete till Cyberpunk 2077 inte kan färdigställas i tid för lanseringen i september.

En del röstskådespelare har inte kunnat göra alla inspelningar snabbt nog, vilket gör att spelet måste uppdateras på lanseringsdagen för att lägga till allt som saknas.

Michal Nowakowski på CD PROJEKT RED säger i en kommentar till webbsajten VideoGameChronicle att han inte är orolig för att något ska saknas i september. Allt som saknas idag kan installeras digitalt via internet i tid till 17 september när spelet släpps.

However, we have managed to record the vast majority of the voice overs, but there are always some last pick-up sessions, and we’re not very worried about that because that’s something we can record even later and add in the form of a digital patch, so by the moment the customers will actually buy the game in September they would just download a file which would add the missing pieces of recordings, but that process has been hampered a little bit.

Enligt Nowakowski har utvecklingen passerat i princip alla andra hinder på vägen mot september-lanseringen; det gör det lättare för CD PROJEKT RED att bli klar röstarbetet i tid.


Kan påverka recensenterna som testar Cyberpunkt 2077

cyberpunk 2077 3 preart

Åtminstone i tid för att konsumenterna inte ska påverkas negativt, men hur är det med recensenterna som får en chans att prova spelet före lanseringen? Om de inte får röstfilerna kan det bli problematiskt att ge ett opåverkat, ärligt omdöme.

Det är inte ovanligt att nya spel har uppdateringar redo för att fixa mindre buggar och knepigheter. Att alla dialoger inte finns på plats är däremot betydligt mer ovanligt.

Om du inte har fiberanslutning kan du räkna med att det dröjer lite innan du kan börja spela Cyberpunk 2077 efter att du har fått spelet. Hellre det än att vi får en halvtaskig (eller värdelös) upplevelse med dialoger som saknas, eller hur?

Exakt hur stor uppdateringen är återstår att se. Vi återkommer med fler uppgifter i den här artikeln om det finns framöver.