Cyberpunk 2077 får två expansioner (DLC) – lanseras som planerat

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077

Hett efterlängtade Cyberpunk 2077 får minst två stora expansioner, så kallade DLC:s. Spelutvecklaren CD PROJEKT RED bekräftar nyheten via VD:n Adam Kiciński under ett investerarsamtal.

Exakt vad innebär två stora expansionerna till Cyberpunkt 2077?

Vi vet inte vad expansionerna kommer att innehålla i skrivande stund.

Däremot är det åtminstone klarlagt att det kommer just två expansioner och att CD PROJEKT RED har målsättningen att leverera på samma nivå som med The Witcher 3.

Adam Kiciński har sagt att expansionerna kommer att utannonsers tre månader innan de är tänkt att släppas. Så det är gott om tid att grotta ner sig i alla nyheter som kommer.

Kommer Cyberpunk 2077 släppas i tid?

cyberpunk 2077 2 preart

Det pågår stora diskussioner på internet om kommande spel som ställs in på grund av krisen runt COVID-19.

Flera stora spel har avbrutit sin stundande lansering, bland annat hett efterlängtade The Last of Us 2 som skulle ha släppts i maj.

Glädjande nog påverkar inte coronakrisen lanseringen av Cyberpunk 2077. Åtminstone inte vad vi känner till idag. Adam Kiciński sade i samtalet med investerarna att han är säker på att spelet kan lanseras som tänkt.

Nämnvärt är att Cyberpunk 2077 egentligen var tänkt att släppas i april men flyttades fram till 17 september 2020 för att ge spelutvecklaren mer tid att polera allt till perfektion.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.