1Password kommer till webbläsaren Edge — tillägget är snart klart

1password Logo

Snart kan du använda 1Password med webbläsaren Edge. Microsoft har bekräftat att den populära lösenordshanteraren kommer som ett tillägg för Edge och att de arbetar tillsammans med utvecklaren för att kunna släppa en förhandsversion till de som vill testa.

1Password är ett högaktat verktyg för att spara och snabbt komma åt lösenord i såväl webbläsaren som på mobiltelefonen och i surfplattan. Med ett tillägg i webbläsaren kan du logga in på ditt konto och automatiskt fylla i rutor för användarnamn och lösenord.

Det gör att du slipper komma ihåg långa, knepiga lösenord då 1Password gör det åt dig. Allt du behöver memorera är det riktigt långa lösenordet som skyddar ditt kontot där allt sparas. Och förutom att spara lösenord kan 1Password även hantera betalkort från VISA och Mastercard, samt en mängd andra uppgifter som är praktiska att ha till hands.

En annan praktisk funktion är att 1Password kontrollerar dina lösenord efter speciellt svaga och sårbara som behöver uppdateras. Du kan då generera ett lösenord som är långt och svårt att knäcka, komplett med specialtecken och annat som ökar tiden för hackare.

Efter den senaste tidens skriverier om läckta lösenord kan det vara bra att kolla vilka lösenord du behöver uppdatera. Det är aldrig bra att ha samma lösenord på flera ställen, och 1Password hjälper dig att undvika det. Det finns dessutom fler aktörer med liknande lösningar.


Tidigare under 2016 släppte konkurrenten LastPass ett tillägg för Edge och du får liknande funktionalitet där. Den stora skillnaden är huruvida du gillar gränssnittet i den ena eller andra bättre. Båda är utmärkta (vi använder bara LastPass dock) och vi rekommenderar helhjärtat att du provar en lösenordshanterare redan idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.