Microsoft Solitaire Collection finns nu till Android & iOS

microsoft solitaire collection ios

Om du varit i närheten av en Windows-dator är chansen god att du någon gång provat Solitaire. Ett kortspel så populärt att Microsoft nu släppt det till både Android och iOS.

Solitaire har funnits till datorn i mer än 25 år och finns inpräntat i minnet på de flesta som använt en dator med Microsofts operativsystem. Bara på Windows 8 och Windows 10 har otroliga 119 miljoner spelare registrerats.

Microsoft Solitaire Collection inkluderar kortspelen Klondike, Spider, FreeCell, Pyramid och Tripeaks. Förutom de klassiska spellägena finns även dagliga utmaningar för spelarna att ta del av.

Xbox Live har integrerats så det är bara att logga in och spela för achievements om de är viktiga. Eller så kan du använda Xbox Live för att hitta vänner att spela med som också finns på speltjänsten.

Standardversionen av Microsoft Solitaire Collection är gratis men det finns också en betalvariant kallad Premium Edition. Den kostar 14 kronor per månad, har inga annonser och ger dubbel belöning för klarade utmaningar.

Microsoft lär få en hel mängd spelare som är vana vid varumärket men det finns också mängder av befintliga Solitaire-spel till både Android och iOS. Så frågan är hur Solitaire Collection ska klara sig i konkurrensen.

Microsoft Solitaire Collection hittar du till Android på Google Play Store och iOS på Apple App Store.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.