1 miljoner exemplar av OnePlus 6 på 22 dagar

OnePlus 6

OnePlus 6 är den snabbast säljande mobiltelefonen från OnePlus. Det står klart efter att modellen passerade en miljon sålda exemplar efter bara 22 dagar på marknaden.

  • Kan jämföras med Galaxy S9 / S9+ som sålde i åtta miljoner exemplar på en månad
  • OnePlus fortsätter att visa framfötterna med bra telefoner till hyggliga priser
  • 15 000 stod i kö för att köpa OnePlus 6 på lanseringsdagen
  • OnePlus kan gå om Pixel-serien om några år

Som jämförelse kan sägas att OnePlus 5 och 5T behövde tre månader för att nå samma höga siffra. Och det blir inte sämre av att jämföra med Googles Pixel-telefoner som bara sålde i totalt 3.9 miljoner exemplar under hela 2017.

OnePlus redovisar också att fler än 15 000 personer valde att stå i kö till 26 olika platser i 11 länder för att köpa en OnePlus 6 på lanseringsdagen. Givetvis inte i klass med vad Apple och iPhone har visat – men för att vara uppstickaren på marknaden så är det inte dåligt.

Som vanligt slår vår community förväntningarna och vi har denna att tacka för den överväldigande succé som OnePlus 6 är. Vi är berörda av det förtroende som en miljon människor har för oss och är tacksamma för den lojalitet som de visar – Pete Lau, OnePlus VD

OnePlus fortsätter att slå från ett tungt underläge där majoriteten av mobilanvändarna i USA och Europa fortsätter att föredra väletablerade namn som Apple, Samsung, Huawei och Sony.

Apple har skeppat fler än 77 miljoner iPhone-telefoner bara under senaste kvartalet och Samsung Galaxy S9 / S9+ passerade åtta miljoner exemplar under första månaden, med lansering i mitten på mars månad 2018.

OnePlus har mycket att bevisa innan den stora massan får upp ögonen för uppstickaren. Bland annat måste företaget visa att de kan hålla ut i det långa loppet, fortsätta lansera högkvalitativa mobiltelefoner med fortsatta uppdateringar till mjukvaran.

Redan idag har OnePlus ett relativt gott rykte om sig. Telefonerna är föredömligt bra för vad de kostar och de uppdateras regelbundet med förbättringar; även de äldre modellerna vilket vi såg när OnePlus 3 och 3T fick stöd för Face Unlock tidigare i år.

Vad tror du om OnePlus 6 och framtiden för företaget? Kommer OnePlus att hålla ut bredvid giganterna eller viker sig tillverkaren under de kommande åren? Skriv gärna en kommentar här under och berätta om dina tankar!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.