YouTube Premium har 100 miljoner prenumeranter

YouTube logo
Foto: Alexander Shatov, Unsplash

YouTube Premium har passerat en massiv milstolpe med 100 miljoner prenumeranter. Siffran inkluderar YouTube Music och omfattar fler än 100 länder där Premium-tjänsten är tillgänglig.

Även om Google slår sig för bröstet och lyfter fram siffran så är den lite missvisande. Den inkluderar nämligen konton som har YouTube Premium på prov, så kallade ”trials”.

Oavsett att det är så kan Google uppvisa imponerande siffror som garanterat lär göra investerare glada. Även om det är långt sämre än andra videotjänster som Netflix med 261 miljoner prenumeranter globalt räknat.

Även Disney Plus ligger före med 150 miljoner prenumeranter. Men det är betydligt mer inom räckhåll än Netflix. Och det vore inte förvånande om YouTube Premium tar sig upp till Disney Plus, eller till och med förbi, inom de kommande åren.

YouTube Premium är det smidigaste sättet att kolla på reklamfritt YouTube. Men kostnaden är hög. Hela 119 kronor per månad, vilket är dyrare än många andra filmtjänster. Tjänster som till skillnad från YouTube ger dig de senaste och hetaste filmerna och serierna.

Via The Verge

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.