YouTube HDR kommer till utvalda Samsung-tv — gäller modeller från 2016

samsung quantum dot 2016 UE55KS8005

Om du har en Samsung-tv med HDR-stöd kanske du uppskattar nyheten att företaget öppnar upp för visning av HDR-material från YouTube. Ett antal modeller i Samsungs dyrare tv-serier omfattas och stödet rullas ut på alla marknader under de kommande veckorna.

HDR är fortfarande i sin linda utan att ha någon fast standard som alla använder, och materialet som erbjuds är initialt begränsat. Men det är positivt att utvecklingen går framåt och stora aktörer som Samsung måste ta ställning för att bidra till att tekniken går framåt.

Samsung gör det genom att erbjuda stöd för YouTube HDR till sina tv-modeller med Quantum Dot och UHD från 2016. Har du en äldre modell än så kommer du med stor sannolikhet att finna dig själv i kylan, åtminstone till en början. Vi vet inte hur Samsungs planer ser ut för framtiden.

Vi är glada över att presentera stöd för HDR-material på Samsung Quantum Dot-modeller. Genom att kombinera Samsungs engagemang kring bildkvalitet och vår vilja att erbjuda det bästa tillgängliga innehållet kommer vi att arbeta tillsammans, för att bygga ett starkt ekosystem som förbättrar skapandet av HDR-material. Och tillåta användare att njuta av mer mångfaldigt HDR-material, säger Heather Thompson Rivera, ansvarig för partnerrelationer på YouTube.

Om du har en tv med stöd för HDR men som faller utanför den snäva ramen för Samsungs YouTube-stöd så finns alltid Google Chromecast Ultra. En liten enhet som ansluts till en ledig HDMI-port på tv:n och som har stöd för såväl 4K-upplösning som HDR.

Det är i skrivande stund oklart exakt vilka modeller som får stöd, men troligtvis omfattas tv-apparater som Samsung UE60KS7005, UE55KS8005 och UE75KS8005. De är de populäraste modellerna från Samsung som har HDR-stöd och är släppta under 2016.

Har du en tv som klarar HDR-material? Är YouTube HDR något du ser fram emot att få pröva? Kommentera gärna och berätta!

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.