YouTube-appen till Google uppdaterad med fler videoval

google-youtube-logo

YouTube till Android har uppdaterats med en välkommen nyhet – möjligheten att ställ in visningen till olika upplösningar.

Istället för att bara som tidigare erbjuda lågupplöst- eller högupplöst material så kan man nu välja den exakta upplösningen om så önskas. Från 480p till 1080p – en ökning från 720p som tidigare var högsta upplösingen.

Standardinställningen är ”Auto” där appen själv bestämmer hur bra bildkvalitet som ska användas beroende på enhetens anslutning mot internet. Trycker man på kugghjulsikonen så finns alternativen för att manuellt ställa in upplösningen.

Det här är ingen överväldigande nyhet kan tyckas, men den är klart välkommen ändå. Möjligheten att ställa in flera steg har varit efterlängtat av mig och säkert av många fler. Nu fungerar appen mer likt som i webbläsaren på datorn och vi får en jämnare upplevelse.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.