Xiaomi TV Box S 2nd Gen går att köpa i Sverige – här är priset

Xiaomi TV Box S 2 2nd Gen

Nu går Xiaomi TV Box S 2nd Gen att köpa i Sverige. Den populära mediaspelaren är ett spännande och prisvärt alternativ för dig som vill ha Android-utbudet med appar för TV:n.

Mediaspelaren har stöd för 4K-upplösning och klarar populära bild- och ljudtekniker som Dolby Vision, HDR10+, Dolby Atmos och DTS-HD. Det medföljer även en smidig fjärrkontroll.

Här är allt du behöver veta om Xiaomi TV Box S 2nd Gen!

xiaomi tv box s 2 2nd gen 2023 3

Så mycket kostar Xiaomi TV Box S 2nd Gen

Mediaspelaren har ett rekommenderat pris på 799 kronor när du köper direkt från Mi Store i Sverige.

Det finns bara ett fåtal återförsäljare i Sverige utöver Xiaomi själva. Bland annat finns den att köpa hos ComputerSalg, Proshop och FComputer.

I skrivande stund visar Prisjakt ett prisspann från 810 kronor till 1 090 kronor.

Viktigt om Xiaomi TV Box S 2nd Gen

De stora fördelarna med Xiaomi TV Box S 2nd Gen nämnde vi först i artikeln.

Mediaspelaren stöder upp till 4K-upplösning med Dolby Vision och HDR10+. Du kan alltså spela högupplöst film med de senaste HDR-teknikerna för en optimal bildkvalitet på din nyare tv.

Förutom det stöds högupplöst surroundljud och spatialt ljud med Dolby Atmos och DTS-HD. Det betyder att filmer och serier som stöder de teknikerna kan låta så bra som möjligt på din kompatibla hembioanläggning.

Mediaspelaren ansluts till tv:n eller hembioanläggningen med HDMI och hemnätverket via WiFi. Nätverkskabel stöds inte. Däremot finns en USB-port för extra tillbehör.

Du kan strömma musik direkt till Xiaomi TV Box S 2nd Gen med Bluetooth från exempelvis en mobiltelefon, surfplatta eller bärbar dator.

Har du en Chromecast/Cast-kompatibel pryl hemma så kan du använda den för att strömma ljud och bild till mediaspelaren. Exempelvis direkt från en Chromebook eller Android-telefon.

xiaomi tv box s 2 2nd gen 2023 2

Fjärrkontroll medföljer

Den tillhörande fjärrkontrollen är sparsamt designad med fyra snabbknappar för olika filmtjänster och några styrknappar.

Det finns två varianter av fjärrkontrollen. Den europeiska som följer med i lådan inkluderar snabbknappar för:

  • YouTube
  • Prime Video
  • Netflix

Den har även en snabbknapp för att öppna app-väljaren och en för Xiaomi TV+.

Det finns även ett väljhjul med pil upp, ner, vänster och höger, samt starta/stoppa/pausa-knapp i mitten.

Högst upp finns en på/av-knapp och en Google Assistant-knapp. Under väljhjulet finns en bakåtknapp, hemknapp och volymknappar.

Allt som medföljer i lådan

  • Xiaomi TV Box S 2nd Gen
  • Fjärrkontroll
  • Användarmanual
  • HDMI-kabel
  • Strömadapter

Prestanda & lagring

Under huven sitter en fyrkärnig ARM Cortex-processor som körs i upp till 2 GHz med tillhörande grafikchippet ARM Mali-G31 MP2.

RAM-minnet uppgår till 2 GB och det inbyggda lagringsutrymmet är på 8 GB. Storleksmässigt är det lite i minsta laget vågar vi mena, men för sina kronor är det acceptabelt.

Helst hade vi sett åtminstone 16 GB eller helst 32 GB för appar. Då finns det mer utrymme för spel och appar som vill cacha stora filer.

Operativsystemet i Xiaomi TV Box S 2nd Gen

Xiaomi anger att operativsystemet i TV Box S 2nd Gen är ”Google TV 2”.

Mediaspelaren har tillgång till Google Play Store. Det betyder att du kan ladda ner och köra appar som även finns till Android-telefoner och surfplattor.

Du har alltså tillgång till alla de vanligaste media-apparna som filmtjänster erbjuder för svenska konsumenter idag.

Exempelvis Netflix, HBO Max / HBO, SVT Play, Amazon Prime Video. Det finns även appar för YouTube och Vimeo – samt många andra appar.

FAQ

Hur mycket kostar Xiaomi TV Box S 2nd Gen?

Ungefärligt pris är 799 kronor.

Vilka appar finns till Xiaomi TV Box S 2nd Gen?

Alla appar som fungerar på mediaspelare via Google Play Store. Inklusive Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max och SVT Play.

Följer det med fjärrkontroll till Xiaomi TV Box S 2nd Gen?

Ja, det ingår en enkel fjärrkontroll.

Ingår HDMI-kabel med Xiaomi TV Box S 2nd Gen?

Ja, det ingår en HDMI-kabel i lådan.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.