Xiaomi Sound Move – ny högtalare i samarbete med Harman

Xiaomi Mi Logo
Foto: boliviainteligente, Unsplash

Kinesiska företaget Xiaomi kan snart presentera den nya bärbara Bluetooth-högtalaren ”Sound Move” i samarbete med Harman för ljudet.

Bilder på högtalaren har dykt upp på internet som visar att den har touchkontroller på ovansidan och något av en industriell design som inte är alltför vanligt från Xiaomi.


Det finns ännu inte så många detaljer tillgängliga, men högtalaren verkar ha två 5-watts högtalare och ”Bass Boost”, bärrem, en batteritid på cirka 21 timmar och en vädertålighet enligt IP54-klassningen.

Det är ännu oklart om högtalaren kommer att lanseras globalt, men den förväntas ha ett pris på mellan 100-150 amerikanska dollar, eller cirka 1 300 till 2 000 kronor inklusive moms. Mer information kommer att avslöjas på lanseringseventet.

Xiaomi Sound Move är inte den första högtalaren från den kinesiska tillverkaren, men det är den första bärbara modellen med inbyggt batteri och vädertätad design.

Modellen väntas bli officiellt presenterad under tisdagen den 18 april tillsammans med mobiltelefonen Xiaomi 13 Ultra och aktivitetsarmbandet Xiaomi Smart Band 8.

Via Xiaomitoday.com

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.