Nu får Microsoft HoloLens 2 äntligen Windows 11

Microsoft HoloLens 2

Microsofts HoloLens 2 får snart en stor uppdatering som gör mixed reality-headsetet mycket bättre.

Microsoft har nämligen meddelat att produkten uppdateras med Windows 11 någon gång under första halvan av 2023 som en gratis nedladdning.


Så här säger Microsofts blogginlägg:

Den kostnadsfria uppgraderingen till Windows 11 lovar kontinuerligt plattformsstöd, vilket innebär att våra kunder kan lita på den fortsatta säkerheten för sina enheter. Med uppgraderingen kommer HoloLens 2-användare fortsatt att få månatliga säkerhetsuppdateringar som förstärker skyddet för känslig information samtidigt som app-prestandan förbättras.

Microsoft

Med uppdateringen till Windows 11 följer även ett utvecklarverktyg i form av Edge WebView 2. Det är åtkomligt för apputvecklare med en HoloLens 2 och är även den helt kostnadsfri att ladda ner och använda.

Bland fördelarna som Microsoft menar att företag som har använt HoloLens 2 har sett hittas följande enligt bolaget:

Till exempel har företag upplevt en 60% ökning av utbildningseffektiviteten, en 75% minskning av årliga resekostnader och högre produktivitet för fältarbetare, vilket leder till genomsnittliga besparingar på 1,3 miljoner dollar i arbetskostnader.

Microsoft

Microsoft detaljerade också några förbättringar för HoloLens 2 via Microsoft Dynamics 365 Guides.

De inkluderar funktioner som 3D-anteckningar, som tillåter HoloLens 2-användare att skapa virtuella anteckningar till vad som helst inom räckhåll för en person som bär headsetet.

Uppdateringen till Windows 11 är den första positiva nyheten kring HoloLens 2 på ett bra tag. Microsoft har tidigare drabbts av motgångar där bland annat amerikanska kongressen stoppade fler köp av mixed reality-headsetet till militären. Mixed Reality-avdelningen påverkades också starkt av Microsofts senaste uppsägningar.

Exakt när uppdateringen släpps återstår att se.

Det här är Microsoft HoloLens 2

Okej, det är ju bra att HoloLens 2 får Windows 11 – men vad ÄR egentligen HoloLens 2 för produkt? Vad gör den och går den att köpa?

Microsoft HoloLens 2 är ett mixed reality-headset som tillåter användare att uppleva en blandning av verklighet och virtuella element i en enhet som man bär på huvudet. Det är en uppdatering av den ursprungliga HoloLens som släpptes 2016.

HoloLens 2 har en inbyggd kamera som registrerar användarens rörelser och position i realtid, vilket gör det möjligt för virtuella element att samspela med den verkliga omgivningen på ett realistiskt sätt. Enheten är också utrustad med högtalare, mikrofoner och en haptisk motor som ger användarna en känsla av att vara fysiskt närvarande i den virtuella världen.

HoloLens 2 har en upplösning på 2K per öga, vilket ger en högupplöst bild av de virtuella elementen. Den har också en bred synfält, vilket gör att användaren kan se en stor del av den virtuella världen utan att behöva vända på huvudet för mycket.

HoloLens 2 är i första hand avsett för företagsapplikationer som till exempel utbildning, design, samarbete och fjärrsupport. Till exempel kan man använda enheten för att visa virtuella 3D-modeller av produkter eller byggnader för att underlätta förståelse och samarbete. Enheten är också populär inom sjukvårdsindustrin, där den kan användas för att visualisera anatomiska strukturer och hjälpa till vid kirurgi.

Enheten är också användbar inom spel- och underhållningsindustrin, där den har potential att förändra hur vi spelar och konsumerar media. Ett exempel på detta är Microsofts Minecraft Earth som är en AR-version av spelet Minecraft, där användarna kan bygga och interagera med Minecraft-världen i den verkliga omgivningen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.