Xbox Series X kostar 5 695 kronor – kan förhandsbokas 22 september

microsoft xbox series

Microsoft har släppt prisuppgifterna för både flaggskeppsmodellen Xbox Series X och den lite långsammare (och billigare) Xbox Series S.


Och det är inte fullt så dyrt att köpa nya generationens Xbox-konsoler. Vill du ha Xbox Series X kostar det 5 695 kronor vid lanseringstillfället. En Xbox Series S kostar betydligt lägre än så, bara 3 595 kronor.

Priserna stämmer bra överrens med de tidigare ryktade siffrorna för amerikanska marknaden. Då låg spekulationerna kring 499 till 599 USD. Och prissättning sätter ordentlig press på Sony och Playstation 5.

Sony har ett stort övertag på konsolmarknaden med en rejäl dominans över Microsoft och Xbox-serien. Mycket handlar om spelen som Sony lyckats göra exklusiva till Playstation 4 och Playstation 4 Pro. Men frågan är hur exklusiva spel står emot när Microsoft har satt en mycket aggressiv prissättning.

Det gäller även Xbox Series S som med 3 595 kronor blir ett mycket attraktivt alternativ för många. En kompetent spelkonsol för både spel och film till ett bra pris.


xbox series s illustration art 2020 microsoft

Den som inte vill köpa sin spelkonsol rakt av kan betala en månadsprenumeration istället. Med Xbox All Access betalar du en fast kostnad varje månad och får spelkonsol samt speltjänster från Microsoft.

För dig som redan har Xbox Game Pass Ultimate för antingen Xbox eller PC kommer dessutom en liten bonus. Där ingår nämligen EA Play på köpet vilket kryddar speltjänsten lite extra.

Du kan förhandsboka Xbox Series X och Xbox Series S från den 22 september. Den 10 november ska spelkonsolerna finnas att köpa i handeln.