Minecraft kommer till Playstation VR – kostnadsfri uppgradering i september

Minecraft

Om du har ett Playstation VR och spelar Minecraft på din Playstation 4 så får du snart en välkommen nyhet. Minecraft uppgraderas nämligen med VR-stöd – och det är en helt gratis uppgradering som kommer redan i september

Det avslöjar Mojang Studios i en bloggpost där spelstudion även berättar att inget i spelet ändras med PSVR-uppgraderingen. Allt du har gjort hittills i Minecraft finns där precis som tidigare, inget är ändrat eller förlorat.

Enda kravet för att använda PSVR-uppgraderingen är givetvis att du har ett Playstation VR tillgängligt. Bäst fungerar det på en Playstation 4 Pro som är betydligt kraftfullare än vanliga Playstation 4.

Med ovan sagt så ger uppgraderingen små optimeringar som är nödvändiga för att Playstation VR-upplevelsen ska vara optimal. Det handlar dock bara om justeringar till gränssnittet och inställningarna så att det fungerar korrekt i VR-miljö.

Du kan ställa in två olika spellägen när du anslutet ditt VR-headset – Immersive och Living Room. I skrivande stund vet vi inte skillnaden på dessa, mer information följer när Mojang Studios avslöjar detaljerna.

För att styra din karaktär i spelet behövs bara en vanlig handkontroll för Playstation 4. Du tittar runtomkring dig med headsetet. Svårare än så är det inte!

Uppdateringen landar automatiskt på din Playstation 4 eller Playstation 4 Pro inom en snar framtid.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.