Xbox One får INTE ställas vertikalt

microsoft-xbox-one-kinect.jpg

Xbox One bör inte ställas vertikalt då den optiska läsaren inte är designad för detta. I värsta fall kan skivorna som används då repas och för att undvika detta bör alltså konsolen placeras horisontellt. Detta enligt en officiell varning från Microsoft som nyligen gått ut inför lanseringen av Xbox One.

Konkurrenten Sony däremot har inga problem med att man ställer Playstation 4 som man vill – där har man inte gått ut med någon varning överhuvudtaget. Enligt en undersökning ställer hela 80 procent av alla som har en Xbox 360 sina konsoler horisonellt, något som alltså inte rekommenderas för Xbox One.

Det är troligtvis därför som Microsoft nu väljer att gå ut med en varning. Albert Panello är chef för produktledning och planering på Xbox-divisionen – och källan till informationen ovan. Xbox One börjar säljas den 22 november men når inte Sverige förränn nästa år.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.