Tim Cook finns nu på Twitter

apple-logo

Nu kan du äntligen följa Apples VD Tim Cook på det sociala nätverket Twitter. Kontot är verifierat och ett av många steg som tagits för att ta Apple till nästa nivå efter Steve Jobs bortgång. Ett annat steg som märks är det faktum att man släppt två olika Iphone-modeller där den ena ska vara en budgetvariant.

De första uppgifterna om att Tim Cook faktiskt dykt upp på Twitter kom bara timmar efter att kontot gick att besöka. Då var kontot inte bekräftat, men en så kallad retweet från Philip Schiller (med ett verifierat konto) gjorde att saken var klar – Apples VD hade faktiskt skaffat ett Twitter-konto.

I skrivande stund har Tim Cook fler än 170 000 följare men följer bara 11 personer själv. Bland dessa finns namn som Philip Schiller, Laurene Jobs, Kerry Kennedy och Thomas L. Friedman. Apple har tidigare kritiserats för sin ovilja att kommunisera utåt, speciellt då Steve Jobs var aktiv. Kan detta nu vända?

Besök Tim Cook på Twitter här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.