12-tums Ipad kommer nästa år

apple-logo

Kinesiska United Daily News rapporterar om att Apple arbetar tillsammans med Quanta Computer för att tillverka en 12-tumsvariant av surfplattan Ipad. Tidigare uppgifter än så har pekat på en ännu större skärm på hela 13 tum och som skulle lanseras någon gång under 2014. Vad som nämndes då var att den stora skärmen skulle göra Ipad till en tänkbar konkurrent till ultrabooks och e-boksmarknaden.

Att Quanta Computer står för tillverkningen förstärker ryktena om att en större Ipad är på gång då detta företag arbetar med just större skärmar. Bland annat tillverkar de Imac och Macbook Pro åt Apple medan Foxconn och Pegatron tar hand om Iphone, Ipad och Ipod. Om allt stämmer betyder det att vi kan få applikationer som kräver större skärmar – eller vad sägs om att slänga ut Wacom-plattan?

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.