Xbox Music till IOS – äntligen med offlinestöd

microsoft-xbox-music-logo

Xbox Music är en populär musiktjänst från Microsoft som erbjuder miljontals låtar som kan strömmas direkt till en smartphone, surfplatta eller dator. Med ett Xbox Music Pass kan man lyssna oavbrutet på hur många låtar man vill, sortera dem i listor, dela med sig till andra om vad man lyssnar på och mycket mer.


Det som gör att Xbox Music inte riktigt nått upp till konkurrenterna är avsaknaden av offlinestöd i applikationerna till Android och IOS. Med en nyligen släppt uppdatering till IOS-appen så kan Microsoft erbjuda även det till sina användare. Fortfarande får de med Android se sig om efter andra alternativ om offlinestöd är viktigt, men ny mjukvara även dit är på gång enligt Redmond-företaget.

Dessvärre har Microsoft valt att inte inkludera några fler förbättringar än den ovan nämnda, så mängder av buggfixar är inte att vänta heller tyvärr. Det faktum att man nu kan lagra låtar direkt på telefonen eller plattan gör nog att många kan förlåta utvecklarna för den korta ändringshistoriken, för det är ju inte alltid man har internetanslutning där man befinner sig (tunnelbana, flyg, radioskugga….).

Det är viktigt att ligga i teknikens framkant om användarna ska stanna kvar och inte hoppa över till någon konkurrent. Spotify har kämpat hårt med sin utveckling och kan idag visa upp en av marknadens absolut bästa musiktjänster. Huruvida Xbox Music står sig i framtiden återstår att se, men med Microsoft i ryggen finns goda möjligheter för utvecklingen framöver. Vad tror ni?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.