iWatch drabbad av svåra tillverkningsproblem – kan fördröjas ytterligare

apple-iwatch-koncept

Trots att Apple inte har gjort något officiellt uttalande om det väntade smarta armbandsuret iWatch så kommer mängder av information från olika påstått säkra (och osäkra) källor. Med Samsung och flera andra tillverkare redan klara med produkter i denna kategori så skulle det vara förvånande om inte Apple också vill ha en bit av kakan, men hittills har det varit förvånansvärt tyst om saken.

Om vi ska delta i rykteskarusellen så kan nämnas att Apple påstås fundera över vilken skärmteknologi som ska användas i kommande iWatch då tillverkningen har kantats av stora problem. Bland annat är strömförbrukningen över den förväntade och antalet dåligt tillverkade enheter ska vara alarmerande många.


Tidigare rykten har pekat på användandet av en OLED-skärm i iWatch, men nu pratas det istället om att Apple inte har kunnat bestämma sig för vad som är bäst. Batteriet som man testar är på 100 mAh, vilken är att jämföras med sjätte generationens Ipod Nano som har ett batteri på 105 mAh. Enligt uppgift ska iWatch bara kunna köras i ett par dagar i sitt nuvarande tillstånd medan Apple letar efter lösningar så de kan öka tiden till åtminstone fyra eller fem dagar.

Trots att Apple ska ha drabbats av tillverkningsproblem på flera nivåer så tror jag att iWatch blir verklighet under 2014. En presentation är att vänta under hösten tillsammans med nya Iphone Air eller Iphone 6. Vid det tillfället har Samsung Galaxy Gear funnits bra länge på marknaden och om den sydkoreanska tillverkaren lanserar en ny och mindre modell kan den bli ruskigt populär. Apple har mycket att visa när iWatch demonstreras upp första gången.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.