HTC One+ får samma UltraPixel-teknologi som One

htc-logo-telefon-botten

HTC One+ väntas använda samma UltraPixel-teknologi som föregångaren HTC One och det betyder samma kamerasensor på 4 megapixel. Det är något av en besvikelse då sensorn kritiserats för att inte ge tillräckligt med detaljrikedom i bilderna, något som knappt vägs upp av de goda egenskaperna vid fotografering i dåliga ljusförhållanden.

Det har pratats om att HTC One+ kan få en kamerateknik som innefattar två kamerasensorer, den ena för dålig ljusförhållanden och den andra vid normalt ljus. Om det stämmer kommer vi säkert få bättre bildkvalitet vid bra ljus, men det behövs mer för att nå upp till vad konkurrenterna erbjuder.

Tack vare den låga upplösningen kan HTC erbjuda en kamerasensor större pixlar än konkurrenterna (2 mikrometer) vilket ger bättre bildkvalitet vid dåliga ljusförhållanden. Sensorstorleken är 1/3 tum, vilket kan jämföras med Nokia Lumia 920 som har samma storlek på sensorn men pixelstorlekar på 1.4 mikrometer. Det är stor skillnad med sina fördelar och nackdelar.

HTC måste göra förbättringar

Personligen tror jag inte att HTC kommer att lyckas med UltraPixel-teknologin om de inte kan öka sensorstorleken och upplösningen på samma gång. Behåll 2 mikrometer för ljusegenskaperna men öka allt annat för detaljrikedomen. Lättare sagt än gjort, men förhoppningsvis hitta HTC en lösning.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.