Samsung Galaxy S5 – släpps i mars eller april

samsung-headquaters-logo

Samsung Galaxy S5 kan släppas samtidig som en ny variant av Galaxy Gear lanseras. Enligt en talesperson på den sydkoreanska tillverkaren rör det sig om bara några månader då man försöker nå ett släpp i mars eller april. Om man ska tro uppgifterna om nya smarta armbandsuret Galaxy Gear så ska den bli mindre och ha fler avancerade funktioner. 

Gällande Galaxy S5 kan vi vänta oss stora förändringar kring skärmen och telefonens chassi. Ingen på Samsung vill berätta vad som är på gång, men användarna av Galaxy S4 sägs inte ha skapat samma relation som med tidigare modeller, något som får Samsung att omvärdera behoven.

Bland de tekniker som just nu utvärderas för användning i Galaxy S5 eller kommande modeller finns ögonavläsare. Redan idag finns en möjlighet att låsa upp telefonen  med hjälp av ansiktsigenkänning, dock med stor osäkerhet då tekniken kan luras. Jag är 31, min mormor är 82 år – och hon lyckades låsa upp min Galaxy S4 utan problem.

Galaxy Note 4 kommer senare under 2014

Slutligen kan nämnas att Galaxy Note 4 kommer under halva delen av 2014. Det har pratats om kurvan skärm som gör att man kan titta på skärmen ur alla vinklar, men ser finns inget bekräftat från Samsung än.

Samsung dominerar mobilmarknaden totalt med 80 procent av alla skickade telefoner som använder Android. Med tanke på att Android finns på 80 procent av alla smartphones idag så är det en enorm marknadsandel vi pratar om. En del anser att dominansen kan vara skadlig för marknaden i längden då Samsung skulle kunna ställa för mycket krav på Google om Android.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.