Gmail till Android – nu med automatisk bildvisning för alla

google-gmail-logo

Google har släppt en uppdatering till Gmail-appen för Android och erbjuder med den möjligheten att automatiskt visa bilder i inkomna e-postmeddelanden. Inget konstigt med det kan tyckas då man redan sen tidigare har kunnat välja detta för kända avsändare, men skillnaden är nu att samtliga bilder kan öppnas oavsett vem som skickat dem. Anledningen är att alla bilder först sparas på Googles servrar för genomsökning med säkerhetsprogram.

Huruvida ni tycker att den här mellanlagringen är bra eller inte är inget jag tänker sia om då det diskuterats väldigt mycket kring Googles hantering av privat information genom åren. Den som tar emot e-post till Gmail får ju redan innehållet analyserat av servrarna så lagringen av bilder bör inte påverkat något negativt som så. Så här har det dessutom fungerat för Gmail i webbläsaren sen minst en månad tillbaka (från skrivande stund räknat).

De som inte vill ta del av den nya funktionen som släpps i v4.7.2 av Gmail till Android finns även möjligheten att stänga av automatisk bildvisning. Bara gå till inställningarna i appen och slå av den där.

Vidare om Gmail kan nämnas att e-posttjänsten nu integrerats ytterligare med det sociala nätverket Google+. Det går nämligen att skicka meddelanden direkt till ett socialt konto om man så önskar. Notera att e-postadresserna inte kommer att visas för någon då Google verkar ha förstått att användarnas integritet behöver skyddas. Det är trevligt att Google uppdaterar sina tjänster – vad tycker ni?

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.