Google Play 4.1 – nu med bättre Google Drive-stöd


google-play-logo

Google Play 4.1 har släppts och erbjuder flera nya funktioner. Det är kanske inte speciellt upplyftande för vanliga användare, men utvecklare kommer säkert att uppskatta åtminstone de nya API:erna för Google Drive som har lagts till. Det betyder att applikationer nu kommer att kunna läsa från och skriva till Google Drive för smartare synkronisering mellan olika plattformar.

Vidare har man lagt till stöd för turordningsbaserade multiplayerspel med upp till åtta deltagare och när applikationer vill komma åt Google Play kan en ny, snyggare övergångsskärm visas för användaren. Som sagt, kanske inte det många önskar sig i en uppdatering – men det är åtminstone trevligt att se en utveckling av Google Play.

Google har även släppt ett antal mindre justeringar i Google Mobile Ads SDK och förbättrat integreringen av Google+. Låt oss nu hoppas att Google lanserar något betydligt roligare för vanliga användare i framtiden och att utvecklingen fortsätter med jämn takt. Vad skulle du vilja se att Google implementerade i Google Play med nästa version?

Uppdaterad: Google Play 4.1 rapporteras även erbjuda bättre batteritider på de enheter som använder platsrapportering. Det finns inga uppgifter i skrivande stund om hur pass mycket uppdateringen hjälper, men förhoppningsvis får vi se positivt resultat efter att versionen rullat ut till alla berörda telefoner och surfplattor.