World of Warcraft Classic släpps den 27 augusti

world of warcraft classic

Den 27 augusti 2019 släpps World of Warcraft Classic. Det säger Blizzard som även avslöjar att alla med en befintlig World of Warcraft-prenumeration kan börja skapa sina karaktärer i spelet redan den 13 augusti.


  • Många förbättringar i koden så att spelet ska flyta på moderna datorer
  • Blizzard kör tre stresstester av sina servrar i maj, juni och juli
  • Du måste prenumerera på World of Warcraft för att spela Classic
  • Lästips: Nu blir World of Warcraft snabbare på Windows 7

World of Warcraft Classic tar oss tillbaka till 2006 när patch 1.12.0 släpptes. Uppdateringen kallas även ”Drums of War” och det är här som vi för första gången får prova så kallad ”cross-realm battles” där spelare från olika servrar kan mötas på slagfältet.

https://youtu.be/gB2On-zrjlo

Blizzard har gjort stora förbättringar i den underliggande koden för att göra upplevelsen med World of Warcraft Classic så optimal som möjligt.

Det betyder bland annat stöd för DirectX 12 och modern hårdvara för bästa möjliga prestanda. Blizzard har även byggt in nya säkerhetsfunktioner från vanliga World of Warcraft, samt lagt till speciell mjukvara som motverkar fusk i spelet.

Beta-test innan World of Warcraft Classic släpps

Blizzard kommer att öppna servrarna för World of Warcraft Classic tre gånger innan spelet faktiskt släpps. Detta för att stresstesta hårdvaran och spelet så att de kan identifiera eventuella problem i förväg.


  • Stress Test 1: Onsdag Maj 22 – Torsdag Maj 23
  • Stress Test 2: Onsdag Juni 19 – Torsdag Juni 20
  • Stress Test 3: Torsdag Juli 18 – Fredag Juli 19

Därefter släpps spelet kl 00.00 den 27 augusti 2019.

world of warcraft classic release times
Bildkälla: Blizzard

Så hur mycket kostar World of Warcraft Classic? Enligt Blizzard behöver du en aktiv prenumeration på World of Warcraft för att spela Classic. Det betyder en kostnad på 10,99 euro per månad – och då får du båda spelen till samma månadskostnad.

Du kan alltså inte köpa World of Warcraft Classic för en fast kostnad. Åtminstone inte till en början, och det finns inget som pekar på att Blizzard tänker släppa på den begränsningen heller.

Om du vill läsa mer om lanseringen kan du göra det på Blizzards officiella hemsida. Du får även mer information i detta Facebook-inlägg från Blizzard.