Workflow för iOS är uppköpt av Apple

Workflow Apple

Workflow är en omtyckt applikation för att automatisera saker i iOS. Med ett knapptryck kan du göra saker som att ladda ner fotografier, beskära dem, döpa om och publicera på sociala nätverk. Eller skapa GIF-bilder, översätta texter, göra avancerade uträkningar och ändlöst mycket mer.


Första versionen av Workflow släpptes under 2014 och har sedan dess vuxit kraftigt, både sett till antalet funktioner och antalet användare. Så mycket att Apple nu har köpt upp applikationen för en okänd summa pengar.

Apple brukar normalt inte kommentera sina mindre uppköp men i det här fallet har de åtminstone bekräftat att Workflow nu faller under företagets vingar.

En detalj som många lär uppskatta är att Workflow inte kommer att tas bort från App Store utan fungera som vanligt, åtminstone för en överskådlig framtid. Vanligtvis försvinner applikationerna som Apple köper upp från appbutiken, men inte i det här fallet.


Lästips: Google köpte Sparrow – användarna rasar mot sveketOch frågan är vad Apple tänker göra med sitt nyköp. Sannolikt vill företaget implementera funktionalitet från Workflow direkt i iOS och macOS, men det återstår så klart att se. De som arbetar med applikationen har uttryckt stor glädje över köpet och ser positivt på framtiden.

— Vi är glada att få arbeta för Apple. Vi har arbetat nära Apple redan från början; ända sen vi som studenter startade vårt företag efter att ha besökt WWDC till lanseringen. Vi kan knappt bärga oss tills vi får ta vårt arbete till nästa nivå med Apple och bidra till andra produkter som berör människor världen över, skriver Ari Weinstein som arbetat med Workflow.

Som storanvändare av Workflow är vi på Tekniksmart givetvis nervösa för hur framtiden ser ut för applikationen. Risken är att uppdateringarna slutar komma, att Workflow byggs in i iOS och med det förlorar stora delar av sin funktionalitet.

Det återstår att se vad Apple har i åtanke — men vi håller tummarna för något riktigt positivt. I och med köpet gjordes Workflow till en gratis som ni kan ladda ner här. Vad tror ni är på gång? Läs mer om Workflow på den officiella webbsajten.