WordPress för Mac – officiellt program släppt

WordPress har släppt ett officiellt publiceringsverktyg för OS X som inte bara är gratis utan till synes mycket kompetent med stor funktionalitet. Perfekt för entusiaster som inte vill arbeta i webbläsaren, ofta är offline utan möjlighet till internet eller bara uppskattar att jobba i applikationer.

WordPress för Mac har fullt stöd för El Capitan med dedikerat läsläge, notifieringar och besöksstatistik. Applikationen har givetvis alla redigeringsmöjligheter som WordPress.com erbjuder och är tätt integrerad med webbtjänsten. Så pass att användare med flera konton eller sajter snabbt kan hoppas mellan dessa vid behov.

Vidare klarar WordPress för Mac även fullskärmsläge, kortkommandon med tangentbord och mycket mer. Applikationen kan inte laddas ned från Mac App Store än men räkna med att den dyker upp där tids nog.

Tillsvidare finns applikationen att ladda ned via den officiella webbsajten. Personligen ställer jag mig undrande till hur stort genomslag WordPress för Mac faktiskt kan nå då man inte spara fullt så mycket tid med den.

Om det är en bekvämlighetssak så är det något jag helt missat då jag föredrar program som Evernote och Ulysses för mina arbeten. Eller Word om det verkligen kniper. Att arbeta i dedikerade program för en plattform som WordPress är inget jag skulle göra eller rekommendera – än.

Vilka program eller tjänster arbetar du med?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.