Allmänt

WordPress för Mac – officiellt program släppt

WordPress har släppt ett officiellt publiceringsverktyg för OS X som inte bara är gratis utan till synes mycket kompetent med stor funktionalitet. Perfekt för entusiaster som inte vill arbeta i webbläsaren, ofta är offline utan möjlighet till internet eller bara uppskattar att jobba i applikationer.

WordPress för Mac har fullt stöd för El Capitan med dedikerat läsläge, notifieringar och besöksstatistik. Applikationen har givetvis alla redigeringsmöjligheter som WordPress.com erbjuder och är tätt integrerad med webbtjänsten. Så pass att användare med flera konton eller sajter snabbt kan hoppas mellan dessa vid behov.

Vidare klarar WordPress för Mac även fullskärmsläge, kortkommandon med tangentbord och mycket mer. Applikationen kan inte laddas ned från Mac App Store än men räkna med att den dyker upp där tids nog.

Tillsvidare finns applikationen att ladda ned via den officiella webbsajten. Personligen ställer jag mig undrande till hur stort genomslag WordPress för Mac faktiskt kan nå då man inte spara fullt så mycket tid med den.

Om det är en bekvämlighetssak så är det något jag helt missat då jag föredrar program som Evernote och Ulysses för mina arbeten. Eller Word om det verkligen kniper. Att arbeta i dedikerade program för en plattform som WordPress är inget jag skulle göra eller rekommendera – än.

Vilka program eller tjänster arbetar du med?

Taggar

En kommentar

  1. Många bra rekommendationer här! Tack! Jag vill också rekommendera tillägget Shortpixel Image Optimizer för automatisk komprimering av bilder i WordPress. Riktigt bra komprimering utan att förlora kvalité, plus att den också kan omvandla png till webp-bilder, som har bättre kompression än jpeg. Kan minska storleken med upp till 90% med i princip bibehållen kvalité.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close