Wolfenstein II: The New Colossus — 4K & HDR med Xbox One X

maxresdefault 5

Wolfenstein II: The New Colossus presenterades under E3 2017 och är en direkt uppföljare till 2014 års Wolfenstein: The New Order.


Det kommande spelet utspelar sig i ett nazi-kontrollerat Amerika under början på 60-talet och handlar om den ständiga protagonisten William ”B.J.” Blazkowicz. Hans mål är att starta en revolution tillsammans med en underjordisk motståndsrörelse — och det är en minst sagt blodig kampanj.

Spelet är planerad att släppas till PC via Steam, Playstation 4 och Xbox One den 27 oktober 2017. Den som vill skaffa spelet för Xbox One X måste dock vänta lite längre, till den 7 november vilket är veckan därpå. Och de som tänker skaffa Microsofts nya konsol har två stora anledningar till det.

Xbox One X har kapaciteten att köra Wolfenstein II: The New Colossus i 4K-upplösning med HDR. Det hela förutsätter så klart att man har en kompatibel TV som klarar 4K och HDR, men så länge den biten är klar så får man superskarp bild med riktigt bra färgåtergivning. Vi längtar!

Wolfenstein II: The New Colossus har en mängd nya detaljer att se fram emot, förutom 4K och HDR. Exempelvis stöd för två samtidiga vapen i händerna. Spelet är inte designat för den som vill smyga — istället handlar det om så mycket våld som möjligt med stora explosioner och dundrande vapen (och robothundar!).


Bland de nya vapen som introducerats finner vi Laserkraftwerk, ett laservapen kapabelt att fullkomligt förinta den som har oturen att hamna på fel sida om avtryckaren. Och Dieselkraftwerk som är en snabbskjutande granatkastare som ger maximal skadeverkan även över ett större område. Perfekt för grupper med fiender.

Ser du fram emot att få spela Wolfenstein II: The New Colossus? Skriv en rad och berätta!